Novou kuchyň si paní domu nechala navrhnout a zařídit tak, aby vyhovovala její zálibě ve vaření a pečení. Důležitým požadavkem bylo, aby tu byl dostatek úložných prostor a příležitostně se sem vešla i větší návštěva. Do sestavy si také přála začlenit místo vhodné pro občasnou práci s počítačem.

Nerezový dřez (spodní montáž) je doplněný baterií, dávkovačem saponátu a miskou na oplach potravin (Blanco).Základní předpoklad pro vytvoření takové kuchyně splňovala dostatečně velká místnost, kterou se majitelé rodinného domku rozhodli věnovat celou kuchyni a jídelnímu koutu. Na doporučení přátel vyhledali kuchyňské studio Bening, kde našli s návrhářem společnou řeč. Protože měli požadavek speciálního kusu nábytku, doporučil jim návrhář sestavu z nabídky značky Infini.

Nábytek značky Infini, provedení vysoký lesk, pracovní deska přírodní kámen (Nero assoluto), stůl u ostrůvku corian, lavice (konstrukce Infini, kožené sedáky Polstrin), cena 450 000 Kč.Výhodou tohoto českého výrobce totiž je, že na rozdíl od ostatních účtuje jen minimální poplatky za individuální provedení a zhotovení atypických kusů. Základ sestavy tvoří velký ostrůvek, ve kterém jsou z obou stran široké výsuvné kontejnery a vinotéka. Nezvykle velké úložné prostory si majitelka přála zejména proto, že se kromě vaření často věnuje i přípravě slavnostních tabulí a využívá k tomu několik stylově odlišných jídelních servisů. Dřez s myčkou a varná deska jsou zabudované v kuchyňské lince, vedle které je ještě vysoký nábytkový modul s vestavnými spotřebiči a spížní skříní.

Více článků z rubriky KUCHYNĚ na www.dumabyt.cz nebo www.modernibyt.cz.

Pohodlné a přehledné ukládání nádobí umožňují výsuvy široké 120 a 100 cm.Příjemný komunikační prostor

Na ostrůvek s pracovní plochou z tmavého přírodního kamene navazuje v nižší úrovni deska z corianu, u které se mohou pohodlně usadit čtyři osoby. Rodina tento prvek využívá jako příjemný komunikační prostor, paní domu k příležitostné práci s notebookem a v případě větší návštěvy slouží jako náhradní jídelní stůl. Potřebě usadit v kuchyni větší počet osob vyšli ve studiu vstříc návrhem lavice, která je umístěná pod oknem na opačné straně místnosti.

Protože se majitelce líbí styl, který kombinuje moderní prvky s historicky laděnými, doplnila hladké plochy kuchyňského nábytku se zafrézovanými úchyty jídelním stolem s masivní vyřezávanou nohou, třemi křišťálovými lustry a několika dalšími zdobnými doplňky.

text: Libuše Lhotská, foto: Miroslav Šimčík